Тошко Йорданов към ГЕРБ: Който се изправи срещу вас – печели

България 15.09.2021 16:10 Снимка: ДНЕС+

Тошко Йорданов към ГЕРБ: Който се изправи срещу вас – печели

Ако някои носи персоналната отговорност, че няма правителство, това е Христо Иванов. Toва заяви Тошко Йорданов от трибуната на НС.

По думите му всички приказки пред камерите, че имаме общи цели и посоки се оказали, че нямат значение, след като партиите на протеста искали персонален контрол върху бъдещото правителство. Драмата около извънредното заседание показа тежко непознаване на правилника от страна н ДБ, посочи Йорданов.

Единствените неща, които прие парламентът е актуализацията на бюджета и отнемане на Бюрото за защита на свидетелите от Гешев. Ако не били депутатите от ИТН и това нямало да се свърши. ИТН изкарали процеса така наречения процес "Татянодончевщина" наяве, откакто са в парламента.

Като извод Йорданов открои 46-о Народно събрание като лицемерен парламент, в който едно се говори в парламента, други се говори на консултациите и съвсем различно се приказва пред медиите. Такова лицемерие не е имало, но поне ние, откакто сме тук, не бяхме виждали, посочи Йорданов.

Според него на париите на промяната, ако им дойде акълът, трябва да изпълнят това, което изискват хората - да има редовен кабинет.

Тошко Йорданов се обърна и към депутатите на ГЕРБ, че на президентските избори държавният глава Румен Радев ще спечели. Който се е изправил срещу вас - печели, подчерта Йорданов./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448