Тагарев: Можем да предоставим още помощ на Украйна, ако има подкрепа от НС

България 22.03.2024 18:53 Снимка: ДНЕС+

Тагарев: Можем да предоставим още помощ на Украйна, ако има подкрепа от НС

"Надявам се, че няма да се стигне до серия от служебни правителства", каза министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той присъства на деня за демонстрация на способности на Четвъртата съвместна международна подготовка "Родопи - 24", предаде БНР.

"Много е важно да се постигне разбиране, за да продължим с редовно правителство", каза още Тагарев и допълни: "Да продължим по важните стъпки на съдебната реформа, по укрепване на отбранителните способности, интеграцията ни в НАТО и помощта за Украйна. Всичко това са изключително важни въпроси и, надявам се, че няма да се стигне до някаква серия от служебни правителства - това, което видяхме в предните 2 години". 

Запитан дали МО има ресурс да продължи да помага на Украйна, министърът каза: "Има ресурс. Ако има подкрепа от Народното събрание, може да бъде предоставена още помощ. Публично, когато кабинетът представи резултата си, обявих, че нашата политика, политиката на моя екип е, давайки помощ за Украйна, ние да търсим възможности за финансови компенсации и да използваме получените по този начин средства, за на ускорим процеса на превъоръжаване на армията. Преди тази наша политика, специфична, може би трябва да обърна внимание и на това, което президентът Макрон каза наред с много други ръководители на правителства - това разбиране вече в Европа преобладава абсолютно решително - че съдбата на Европа се решава на бойното поле в Украйна".

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027

Водещите новини