Стоян Мирчев: Мост между ИТН и ДПС е икономистът Любомир Каримански

България 09.09.2021 13:38 Снимка: ДНЕС+

Стоян Мирчев: Мост между ИТН и ДПС е икономистът Любомир Каримански

"Мост между партия „Има такъв народ“ и ДПС е икономистът Любомир Каримански, коментира от трибуната депутатът от БСП Стоян Мирчев.

„Всички знаем за кого сте работили и, че щяхте да станете гуверньор на БНБ с подкрепата на ДПС“, обясни Мирчев от трибуната в рамките на дебата за актуализацията на пенсиите.

Шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански на свой ред отговори, че няма от какво да се срамува.

„Работил съм за лицензирани институции, но вие сте тези, които сте имали председател през годините без нито един ден трудов стаж без да се брои политическата му кариера, може би вие трябва да се срамувате“, напомни Каримански за бившия лидер на БСП Сергей Станишев.

ДПС обвини социалиста, че има фиксация върху партията им заради дядо си, който е участвал във Възродителния процес. Мирчев бе категоричен, че дядо му /член на ЦК на БКП/ не е направил Възродителния процес, но ДПС била един от основните тумори на държавата.

„Всъщност вие имате фиксация върху моята фамилия“, добави Мирчев и разказа, че е бил свидетел как Филип Станев от ИТН е гонил в кулоарите Йордан Цонев, за да си вдигне телефона.

Край на дебата сложи депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който определи спора като „слизане до ниво „долни гащи“ и направи предложение дебатите по актуализация на пенсиите да бъдат прекъснати и да се премине към гласуване. След гласуване в зала предложението му бе прието до приключване на изказванията на вече записалите се депутати./tribune.bg 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448