Следващата седмица решават за връщането на големите учениците в клас

България 20.01.2021 17:10 Снимка: ДНЕС+

Следващата седмица решават за връщането на големите учениците в клас

Следващата седмица, вероятно във вторник, ще потвърдим думите на министъра на здравеопазването, че ще започнем връщането в клас на три от осемте класа, които в момента са на обучение в електронна среда. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от БГНЕС.

„Ако е на повече седмици, повече време ще трябва да стоят останалите в електронна среда. Ако пък е твърде кратко, на децата им трябва време за превключване и адаптация. Така че може би ще се ориентираме към компромисен вариант от две седмици”, обясни той.

В понеделник след срещата между министрите на здравеопазването и образованието, социалните партньори в системата на образование и главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев стана ясно, че 7-ми, 8-ми и 12-и клас вероятно ще са първите ученици, които се връщат на присъствено обучение в клас.

Днес на въпроса дали все още остава това те да са първите, министърът на образованието посочи, че му се иска да го обсъдят още веднъж със синдикатите, директорските организации. „Ще го направим в понеделник и най-вероятно във вторник ще решим”, посочи той. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359