Слави Василев: ГЕРБ ще са първа политическа сила, коалиция ПП и ДБ ще претърпи поражение

България 12.08.2022 17:44 Снимка: ДНЕС+

Слави Василев: ГЕРБ ще са първа политическа сила, коалиция ПП и ДБ ще претърпи поражение

„Динамиката на политическите процеси от сега до парламентарните избори е предопределена от незадоволителното наследство на кабинета „Петков“ в редица държавни сектори, водещ сред които е енергетиката“, заяви политическият анализатор Слави Василев пред „Епицентър.бг“.

По думите му най-явната коалиция, която цели да защити наследството на кабинета „Петков“, е между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България”. Но явяването им заедно по-скоро би навредило на ДБ, която е партия с традиции. Затова е по-добре да се яви на изборите самостоятелно, вместо да споделя отговорност за негативите от енергийната политика на ПП в предизборен съюз с нея.

„Дори на тези избори ДБ да получи по-нисък резултат сама, това ще ѝ позволи да спаси политическата си физиономия в бъдеще. А партия като нея би трябвало да гледа в него с много повече хоризонт на следващи избори”, казва още Василев

Той подозира, че дълбокото желание на българското общество е да види разумни, балансирани управляващи, които бдят над интереса на обикновения потребител, на бизнеса и на редовите граждани. „Затова мисля, че коалиция между ПП и ДБ ще претърпи поражение спрямо резултатите от изборите миналата година и ще са под първата политическа сила ГЕРБ”, допълни още той. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648