Скандал между ИТН и ГЕРБ могат ли общините да си плащат сметките за ток (НА ЖИВО)

България 27.01.2022 11:11 Снимка: ДНЕС+

Скандал между ИТН и ГЕРБ могат ли общините да си плащат сметките за ток (НА ЖИВО)

Скандал избухна в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ във връзка с проблема на общините да си плащат сметките за ток.

Любомир Каримански от ИТН обвини Росица Кирова, заместник-председател на парламента от ГЕРБ, че говори полуистини относно сметките на общините за ток и се аргументира, че за него много е, когато това засяга 50% плюс 1 от всички общини в страната.

„Истината е, че не ви е срам. Има неща, които не могат да се научат в една адвокатска кантора и посолство. Може да си пиете хапчетата и да се усмихвате, но истината е, че нито един от вносителите на законопроекта за промени в Закона за енергетиката не се аргументира“, отговори му Кирова. Тя бе порицана от председателя на парламента Никола Минчев, че обижда народен представител. Изнесеното от депутата Рамадан Аталай от ДПС, обаче, опроверга шефа на парламента.

„Вчера Каримански събира ЕРП-тата да ги моли - могат ли да отложат плащанията на общините, а днес говори кое е малко и много“, разобличи лицемерието на Каримански Рамадан Аталай.

ГЕРБ получи неочаквана подкрепа от Възраждане. Депутатът Цончо Ганев също потвърди от трибуната, че повече от 50% от българските общини са изключително затруднени да си плащат сметките за ток.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648