Симидчиев: Честата смяна на министри пречи на стратегическите политики в здравеопазването

България 09.12.2023 13:58 Снимка: ДНЕС+

Симидчиев: Честата смяна на министри пречи на стратегическите политики в здравеопазването

Всеки трябва да си гледа полето на работа. Това съветва пред БиТиВи депутатът от ДБ Александър Симидчиев за казуса Пирогов. Не съм част от решението на случая Пирогов, казва той.

В доклада има твърдения, че някои обществени поръчки не са направени по правилата, както обясни той. Симидчиев е против политическа намеса. В Пирогов има големи финансови потоци, които ако не се управляват правилно водят до значителни загуби, предупреди той.

Честата смяна на министри пречи на провеждането на стратегическа политика в здравеопазването, според депутата. Част от проблемите на здравеопазването е нарушената комуникация, смята Симидчиев. 

"Един министър, който идва да провежда стратегическа политика как може да го направи с хоризонт от една година? Столът е горещ, клатещ се и е несигурно място, а се изисква стратегическа политика", каза още той.

В момента бюджетът за здраве е възможния. След Конституцията и бюджета ще се решава за шефа на НЗОК. Според народния представител това вероятно ще стане през януари.

CHF CHF 1 2.04115
GBP GBP 1 2.28517
RON RON 10 3.93567
TRY TRY 100 5.77036
USD USD 1 1.80878