СДВР: Няма да допуснем повторна блокада

България 07.08.2020 09:06 Снимка: ДНЕС+

СДВР: Няма да допуснем повторна блокада

„Оттук нататък няма да позволяваме престоя на такива преместваеми обекти на кръстовища. Ще осигурим придвижването на всички граждани“. Това обяви на брифинг тази сутрин Тони Тодоров, заместник-началник на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

Тези протести не бяха заявени в Столична община, подчертаха от полицията.

Задържаните са общо 12. Съставят им се актове по Закона за движение по пътищата или се установява самоличността им и биват освобождавани.

„Разпоредихме на всеки един от присъстващите да освободят пътното платно и да проверят всичките си вещи. Физическа сила беше използвана само срещу едно лице на Орлов мост – беше хванат под мишници и изведен. След толкова дни на протести в СДВР в последната една седмица започваха да постъпват стотици жалби и сигнали на недоволни от затрудненото придвижване“, обявиха от СДВР.

„Право има всеки човек да протестира, след като заяви това в съответната община. Бяхме изключително толерантни, задачата ни е да осигуряваме равни права на всички. Снощи преценихме, че недоволството и към нас, и към блокадите, може само да доведе до ескалация на напрежението“, обясни Тодоров.

„Отново заявявам че полицейска сила не е използвана. Един човек бе изведен, дори без белезници. Обясних защо сега взехме решението – ежедневно правихме анализ и преценихме, че вече стигаме критична точка в която може да се стигне до ескалация с другите граждани“, подчерта той.

Бусът на Системата ни убива е репатриран на наказателен паркинг, оттам може да си го вземат след като си заплатят санкцията.

„Собственикът твърдеше че няма ключове да го премести сама, затова го репатрирахме“, обясни зам.-шефа на СДВР./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286