Самоубият се млад военен, участвал в нахлуването в цех до Чешнегирово, чакал дете и готвил сватба

България 22.07.2021 19:17 Снимка: ДНЕС+

Самоубият се млад военен, участвал в нахлуването в цех до Чешнегирово, чакал дете и готвил сватба

Роднини, приятели и колеги изпращат в последния му път старши лейтенант Тодор Манчев, който в понеделник се самоуби в спално помещение на полигона „Ново село“. 31-годишният военен полицай ще бъде погребан в с. Дебръщица, където е роден баща му, пише в. „Марица“.

Военно-окръжна прокуратура в Сливен води разследването на самоубийството. Досега не е ясно защо мъжът е посегнал на живота си, а още повече, че е подготвял сватба с бременната си приятелка в края на август. Двойката е капарирала и ресторант в пазарджишкото село Варвара.

Преди да започне работа във Военна полиция, Тодор е работил с баща си – предприемачът Илия Манчев. Майката му е била адвокат. Той има и сестра. Близки до семейството го описват като скромен, отговорен и че е държал много на работата си.

В Пазарджик и близкото село Дебръщица не вярват на официалната версия, че самоубийството няма общо с нахлуването на командоси в цеха до пловдивското село Чешнегирово преди около месец.

По-рано имаше информация, че Манчев е бил санкционирани със забележка от директора на Регионалната служба „Военна полиция“ в Пловдив заради нахлуването на американски военни в цеха. След това обаче стана ясно, министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенантът заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448