С разпит на свидетели продължава делото за смъртта на Милен Цветков

България 26.02.2021 09:03 Снимка: ДНЕС+

С разпит на свидетели продължава делото за смъртта на Милен Цветков

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков.

На предишното заседание, което беше във вторник, делото тръгна по същество. Очаква се днес да бъдат разпитани очевидци на тежкия пътен инцидент от миналия Великден, при който загина телевизионният водещ. Сред свидетелите миналия път беше и годеницата на Кристиан Николов – Симона Цанкова, както и негови приятели.  Те разказваха за купона, на който са били преди деня на катастрофата, колко са пили и употребявали ли са наркотици. И въпреки че прокуратурата съобщи за открити три вида упойващи вещества в кръвта на младия мъж, заради което той е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на Цветков, никой от приятелите му не каза да го е видял да се дрогира.

По време на разпита Симона Цанкова каза, че Кристиан е бил първият, който се опитал да окаже първа помощ на журналиста. Твърди и че имало свидетели. 

Катастрофата стана навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на амфетамин, тетрахидроканабинол и кокаин./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176