Радев обвини Борисов, че е върнал „историческия часовник на България към зората на прехода“

България 06.08.2020 12:20 Снимка: ДНЕС+

Радев обвини Борисов, че е върнал „историческия часовник на България към зората на прехода“

„Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позиция. Пред нас е примерът на авторитарното управление през последното десетилетие, на резултатите от подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал от лоялността към вожда и партията-държава, на законността от задкулисните договорки. Тази порочна система въведе страната в днешната дълбока криза“.

Това заяви президентът Румен Радев, който представи в Резиденция „Бояна“ първата част от проекта за Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет (СТРАТЕС) към държавния глава.

Според Радев, който традиционно заля с критики управлението, историческият часовник на България бил върнат към времената от зората на Прехода.

„Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от самия него илюзорен свят. Вчера отново заяви, че в последните 3 години България била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни, по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата“, смята президента.

Според него страната ни се намира „в исторически момент, защото гражданите са излезли от „апатията и хипнозата на пропагандата“ и открито и без страх „изричат истината за превзетата държава“. Институционален блокаж и идеен застой е обхванал страната, твърди Радев./tribune.bg

Още по темата

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286