Радан Кънев вярва, че ДБ и "Продължаваме промяната" могат да бъдат първи

България 19.09.2021 12:00 Снимка: ДНЕС+

Радан Кънев вярва, че ДБ и "Продължаваме промяната" могат да бъдат първи

"Демократична България" и "Продължаваме промяната" е възможно да се преборят за първото място. Този шанс не трябва да бъде изпускан, рядък исторически шанс и за първи път от 1997 г.

Партньорството е задължителен вариант именно, за да не бъде изпускан този шанс. Радан Кънев каза, че според него има възможност за такова партньорство и перспектива да се водят разговори за това, естествено това трябва да стане на базата на диалог и задълбочени разговори. Положителната основа вече е дадена - примерът и на ДБ, и на двамата служебни министри, че може да се говори възпитано, конструктивно и без обиди.

По въпроса за заявката на Петков и Василев, че с десни политики могат да се изпълняват леви цели, Кънев заяви: "И десни, и леви хора искат промяна, възможен е диалог". Той обаче постави като разграничение хората в левия център и социалистическата партия.

"БСП дали е лява партия е въпрос, на който трябва да отговаря самата БСП. Тя изглежда като една партия от миналото и проповядва откровено националистически възгледи. Това са противоречия, които самата БСП трябва да разрешава."

ГЕРБ/ДБ/ПП - такава коалиция Радан Кънев не вижда като възможна. Няма очаквания на самото българско общество ГЕРБ изобщо да бъде във властта, това се доказва на поредица от избори, обясни Радан Кънев./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448