Проф. Габровски: Целта ни е да променим тона и да разплетем възела в българската политика

България 05.12.2022 11:16 Снимка: ДНЕС+

Проф. Габровски: Целта ни е да променим тона и да разплетем възела в българската политика

„Надявам се, че изборът за мен е като личност, която е консенсусна, професионална и  еднакво отдалечите от всички партии ще даде един нов тон в политиката. Със сигурност ще разчитаме повече на професионализма и на хора, които са отдалечени от партийните структури. С всички ще търсим диалог и допирни точки”. Това заяви проф. Николай Габровски след приемането на мандата от президента Радев.

Той бе категоричен, че ще бъдат проведени разговори  с всички и с всички ще се търси професионализъм и експертност. По думите му трябва да се сложи край на политическата криза, в която страната ни е изпаднала.

„Надяваме се и другите политически партии да си дадат  сметка, че ако България  влезе в спирала от избори, страната ни ще изгуби време, пари и авторитет”, каза още той.

Проф. Габровски изрази надежда, че и другите партии ще оценят номинацията му за премиер като консенсусна и като на човек, доказал, че може да носи отговорност.  

„Чака ни много работа, опитваме се да променим тона и да разплетем възела, който имаме в българската политика”, допълни още той.

Още по темата

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648