Празник на жените мотористи: Отговорни на пътя и в живота

България 07.05.2022 16:31 Снимка: ДНЕС+

Празник на жените мотористи: Отговорни на пътя и в живота

Празникът на жените мотористи стартира пред Националния исторически музей.

Стотици момичета и жени от България за пореден път се качиха на своите мотоциклети и се присъединиха към останалите жени - любители на мотоциклети и моторни спортове от цял свят. тазгодишното мото на Международния ден е „Просто карай“!

„Празнуваме за пети път Международния ден на жените мотористи. Събрахме се с момичетата. Денят ще премине във веселие, прегръдки и естествено много каране“, заяви за БГНЕС Лили Осойска, която е председател на Сдружението на жените мотористи „Lady Bikers MPowered България“.

Тя каза, че тазгодишното мото на Международния ден е „Просто карай“, а тяхното - „Да бъдем отговорни на пътя“!

Международният ден се отбелязва в световен мащаб вече 16 години подред. Идеята за него принадлежи на Вики Грей от Канада. Денят на дамите с мотори е признат и от Световната мотоциклетна федерация (FIM).

Участничките споделят общата си страст към моторите и същевременно представят един културен, социален и активен начин на живот, където жените се наслаждават на мотоциклетизма.

В събитието се включат всички видове мотоциклети: чопъри, спортни, туристически, триколки, горски и извъншосейни. Участничките са от всякакви възрастови групи, каращи по всякакви терени и от цялата страна. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648