Поставиха нови знаци на АМ „Струма” край Боснек

България 05.01.2022 08:07 Снимка: ДНЕС+

Поставиха нови знаци на АМ „Струма” край Боснек

Сигнализацията при 31-ви км на АМ „Струма“ в отсечката между пътните възли „Боснек“ и „Старо село“ е допълнена с нови пътни знаци, информират от АПИ. Фолиото на буфера в началото на ограничителната система е сменено с по-висок клас, за да има същата светлоотразителност като останалите знаци.

По разпореждане на регионалния министър Гроздан Караджов в последните работни дни на миналата година Агенция „Пътна инфраструктура“ изиска от пътноподдържащото дружество, което отговаря за този участък от АМ „Струма“, незабавно да прегледа проекта на съществуващата пътна сигнализация и да я допълни. В резултат са монтирани допълнителни знаци Е18 - „Вода за пиене“. Знаци има на отбивката на площадката за отдих, на 250 м и 1000 м преди нея.

В разделителната ивица, непосредствено след площадката за отдих, е монтиран нов знак Г1 - „Движение само направо след знака“. Буферът е елемент за начало на ограничителната система, която се монтира при опасност с цел разделяне на транспортните потоци и отбивки. Той олекотява евентуален удар на превозното средство. Инсталираният буфер е от най-висок клас и осигурява безопасното начало на ограничителната система, защитаваща спрелите автомобили на отбивката за отдих. Ограничителната система зад буфера може да задържа камион от 38 тона.

Допълнената схема за постоянната организация на движението в участъка е съгласувана от „Пътна полиция“ - Перник и Областно пътно управление - Перник. Пътната сигнализация в участъка изцяло съответства на законовите изисквания. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648