Пореден случай на неадекватни родители: Дете подкара кола из Владая

България 26.02.2024 10:32 Снимка: ДНЕС+

Пореден случай на неадекватни родители: Дете подкара кола из Владая

Дете шофира автомобил в скута на баща си по улиците в софийското село Владая, съобщава bTV.

За поредния подобен случай отново стана ясно от клип, разпространен в социалните мрежи.

Не е мястото и времето да се правят такива неща в населено място, категоричен бе Тенчо Тенев, съветник на премиера по пътна безопасност.

Той изрази недоумение каква е тази мания на хората да снимат как дават на децата си да управляват автомобили.

"Нарушенията са, че преотстъпва управлението на неправоспособно лице, той е без предпазен колан и детето е без предпазен колан, не е в столче на задната седалка. За 18 секунди са четири нарушения", преброи Тенев.

Той предупреди, че ако попадне в някоя дупка или се задейства предната въздушна възглавница на волана, ударът ще е фатален за детето.

"Родителят това не го е предвидил. Това е пореден случай на безумие на хора, които не знаят до какъв фатален случай може да се стигне", възмути се Тенев.

Според него няма разбиране за пътната безопасност. Обществото обаче станало по-критично към нарушенията. По тази причина държавата също трябвало да бъде по-критична, особено Министерството на вътрешните работи.

"След като бъдат осъдени няколко души на затвор, ще видите как ще намалеят случаите, както стана с конфискацията на автомобили на пияни и дрогирани", отбеляза Тенев.

CHF CHF 1 1.97399
GBP GBP 1 2.29881
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.58453
USD USD 1 1.79731