Полицай, бил на протеста срещу БФС: Още в началото бях ударен с камък в интимната област

България 21.11.2023 13:46 Снимка: ДНЕС+

Полицай, бил на протеста срещу БФС: Още в началото бях ударен с камък в интимната област

След сигналите и кадрите с полицейско насилие дирекция "Жандармерия" даде и своята гледна точка за обвиненията за неправомерно използвана сила срещу граждани.

„Аз бях на първа линия и още в началото бях ударен с камък в интимната област. Паднах на земята, един от колегите ме видя и ме издърпа назад", каза мл. инсп. Александър Върбев. След протеста той е хоспитализиран за два дни, съобщава Нова телевизия.

„Лично аз не съм станал свидетел на полицейско насилие. При активния способ за изтласкване на тълпата, ние не сме оказвали никакво физическо съприкосновение с протестиращите. Ние лично в самата вечер не сме имали сблъсъци с протестиращите. Не съм изгледал всичките видеа, попаднах на някои, в които нямаше полицейско насилие", посочи инсп. Панов, дирекция „Жандармерия".

Инсп. Николов заяви, че се разграничават от действията на насилие.

„Искам да подчертая, че в нашата служба ежемесечно има обучения и се стремим да спазваме правилните тактически и законосъобразни действия. Точно в тази вечер мисля, че си свършихме работата в максимално добра степен", каза той.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648