Поканиха на изслушване Ахмед Доган и Бойко Рашков в парламентарната комисия „Росенец“

България 07.09.2021 13:12 Снимка: ДНЕС+

Поканиха на изслушване Ахмед Доган и Бойко Рашков в парламентарната комисия „Росенец“

Липсата на кворум прекрати дневния ред

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отново бе поканен за изслушване в комисията „Росенец“. Повторното гласуване се наложи заради оспорване на кворума на предишното заседание.

В подкрепа на викането му в парламента гласуваха 7 депутати, а двамата представители на ДПС бяха против, което доведе до спор между председателя на комисията Калоян Янков и депутата Хамид Хамид.

На изслушването в поканен и вътрешния министър Бойко Рашков като те трябва да се явят на 14 септември от 14:00 часа, ако има Народно събрание.

Рашков ще докладва за реда и организацията на масовите мероприятия на 11 юли м г.

На гласуване не бяха подложени предложенията на ДПС да бъдат поканени всички 5800 участници в протеста в защита на Доган и журналистите на „Капитал“, които са били на катамарана, тъй като председателят на комисията ги определи като „смехотворни“, предаде БНР.

Заседанието беше преждевременно закрито заради напускането на депутата от ДПС Рамадан Аталай в знак на протест, че комисията се занимава с несвойствени въпроси.

Калоян Янков от „Демократична България“, който е председател на Комисията „Росенец“, каза таза сутрин в интервю за „Хоризонт“, че депутатите от комисията са установили 6 класически индикатора за пране на пари в „Росенец“. /БНР

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448