Питбули нахапаха до смърт домашно куче в Пловдив

България 20.11.2023 12:51 Снимка: ДНЕС+

Питбули нахапаха до смърт домашно куче в Пловдив

Два питбула нападнаха и нахапаха до смърт домашно куче. Случаят този път е от Пловдив, а за поредния подобен инцидент сигнализираха собствениците на домашния любимец.

Това не е първото нападение на въпросните питбули. Оказва се, че те са били насъсквани както срещу други домашни кучета, така и срещу улични котки, пише NOVA.

„За съжаление това, което ще споделя, не кореспондира нищо с Европа, нито с Европейската столица на културата, нито с втория по големина град в страната. На 16-и ноември вечерта изведох на разходка нашето 5-килограмово куче Макси в парк „Южен". Бяхме нападнати от два питбула с големина около 60 килограма. Всичко стана за секунди", сподели собственикът на починалото куче.

„Първо се опитах чрез повода да го издърпам, но това се оказа непосилно. След като поводът се измъкна от Макси заради дърпането, се приближих и започнах да удрям едно от кучетата. Ако не бях направил това нещо, най-вероятно щяхме да събираме парчета от него", каза още той и показа нахапаната си от животните ръка.

Стопанката на Макси споделя, че лекарите във ветеринарната клиника, в която са го завели, са направили всичко възможно да го спасят. „Повече от три часа го реанимираха", добави тя.

За случая е подадена жалба в 1-во РПУ в града. Пострадалото семейство е категорично, че ще направи всичко възможно смъртта на домашния им любимец да не остане просто поредният случай на разкъсано от питбули куче. За момента е известно, че собственик на двете кучета е жена, която дори е заявила в социалните мрежи, че е "решила" стопанинът на Макси да живее. Оказва се още, че тя извежда питбулите на разходка както през деня, така и вечер.

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599