Пеевски и Кирил Петков се скараха за Денков в пленарната зала

България 30.11.2023 10:44 Снимка: ДНЕС+

Пеевски и Кирил Петков се скараха за Денков в пленарната зала

Оживен спор на депутатските банки между Кирил Петков от една страна и Делян Пеевски от друга. Водещите лица от ПП и ДПС стоят един до друг на първия ред на пленарната зала и влязоха в остър дебат с ръкомахане, видя репортер на Tribune.bg.

Двете страни видимо си разменяха остри реплики и се стигна до там лидерът на БСП Корнелия Нинова да поиска почивка за успокояване страстите и „да излязат навън да си разпределят порциите“.

„Целият български народ видя какво се случва тук на първия ред. Това е естественият изход от ситуацията, в която ни вкара сглобката, това напрежение очевидно ще ескалира“, обяви тя, визирайки скандала между тримата.

„Събрахте се да разпределяте порции във властта. Размениха се такива думи, добре, че не ви чу българският народ - такива взаимни обвинения между Пеевски и Петков, че това не може да продължава като управление на държавата“, атакува тя ДПС и ПП.

„Излезте навън и се разберете като мъже. Не викай на мен, г-н Пеевски, двамата си викайте“, каза още социалистката.

Пеевски коментира пред журналистите, че Денков си отива след три месеца и темата е приключена. „Виждаме, че батковците му от ПП го пазят - Кирил Петков и Асен Василев. Да заемат достойно премиерското място. Защо са пратили това момченце да си играе в този кабинет, което немирно и с играчките не знае какво да прави, той не знае как да управлява“, подчерта депутатът от ДПС. Той коментира, че в държавата все още няма електричество. „Пълен провал“, категоричен е Пеевски. Председателят на ПГ на ДПС уточни, че свалянето на Денков зависи от ГЕРБ./tribune.bg

CHF CHF 1 2.05444
GBP GBP 1 2.28624
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 5.80215
USD USD 1 1.80961