Панов като Трифонов: Слуховете за моята смърт са силно преувеличени

България 22.10.2021 11:36 Снимка: ДНЕС+

Панов като Трифонов: Слуховете за моята смърт са силно преувеличени

Протестите са в резултат на политическата криза последните месеци

Лозан Панов използва социалната мрежа Фейсбук, за да коментира политическата ситуация у нас. Той също взе „назаем“ известна фраза, която само преди няколко седмици употреби и лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов - „Слуховете за моята смърт са силно преувеличени“

От фейсбук на Лозан Панов:

Скъпи приятели,

протестите в Центъра на София през последните дни са вследствие на политическата криза, в която страната ни бе въвлечена през последните седем месеца. Бедата е, че вече съществуват достатъчно факти и обстоятелства, които разкриват умисъл в този процес. Нуждаем се час по-скоро от легитимно правителство, избрано от българския парламент, което да поеме управлението на „кораба“, плаващ в бурно море. Корабът плува към „айсберг“, заложен от предишни правителства, но това не може да бъде извинение. Не и след седем месеца управление. Служебните правителства не бива да служат за оправдание, напротив, те са шанс за хора, които имат силата, достойнството и качествата да управляват. Но те са и огромен риск, когато участниците в управлението не разполагат с всичко това, защото дават възможност за бягство от отговорност.

По идея на съдбата, през последните седем години, живях „под стъкления похлупак“ на публичността и изборите, които правех, вярвам, не са останали скрити. Всяка спечелена битка за запазване на достойнството на „Темида“ е натрупана сила, която ще използвам, за да разоблича „фалша“, в който живеем. На страната на истината, скъпи приятели, е единственият път, по който може да се върви напред. Седем години като магистрат понасях упреците, че зад мен стои определена политическа сила и носех със смирение този „кръст“. Затова съм благодарен на съдбата, че предоставя възможност да се издължим на истината, разкривайки как тя е била „интерпретирана“ до този момент.

Дойде време да изясня - оставам независим кандидат, който не се ползва от финансирането на политическа сила или коалиция. Седем години устоях на върха на съдебната власт, докато вятърът ме „брулеше“ отвсякъде. В крайна сметка обаче никой и нищо не успя да ме пречупи. Дължа дълбок поклон на безброй честни и достойни хора, за които аз бях техният човек. Днес отново вярвам в онази невидима сила на човешкото достойнство, защото знам, че тя съществува, усещах я досега във всеки труден момент.

Голям оптимист съм и заради „опълченските“ усилия на една мъничка група всеотдайни и безкористни хора, които правят всичко, което е по силите им, за да може да бъдем с Мария в тази кампания. Благодарен съм на всеки един от тях поотделно, защото да отделиш цялото си свободно време, изоставяйки семейство и бизнес, и лишавайки се от почивка, се изисква силна вяра.

На всички ще кажа само това - „слуховете за моята смърт са силно преувеличени“./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448