Обявилият гладна стачка не плащал издръжка, бившата му жена избягала от града заради тормоз

България 05.08.2020 13:30 Снимка: ДНЕС+

Обявилият гладна стачка не плащал издръжка, бившата му жена избягала от града заради тормоз

Обявилият гладна стачка пред президентството Владимир Генов от години преследвал майката на детето си, която дори е напуснала родния си град, за да се спаси от тормоза. Това твърди ПИК, позовавайки се на близки на бившата му съпруга.

От няколко дни той твърди, че гладува и не се чувства добре. Той разказа още, че не можел да се вижда често с детето си и затова отказвал да приеме храна. Пропуска обаче да отбележи, че не социалното министерство, а съдът е присъдил родителските права на майката на детето му и той има право да го вижда през уикенд.

По искане на майката след развода през 2012 г. съдът е присъдил предаването на детето да става в присъствието на социален работник, тъй като тя се бои от личен контакт с него.

Години наред това се е случвало, като миналото лято мъжът е прекарал и полагащия му се месец ваканция с детето. Тогава той е работел в Италия и доста рядко си е идвал в родината.

Ето какво още гласи разказът на запознатите според ПИК.

„Той живее и работи в Италия през по-голямата част от времето и не се сещаше за детето. Жена му избяга от Варна и се премести чак в София миналата година, за да се скрие от него. Преди това той я тормозеше и преследваше всеки път, като си идваше у нас. Налагаше се да се крие по роднини, само и само да се спаси от него. Случвало се е да напада и псува съседите“.

Според близките целта на Генов е институциите да му дадат новия адрес на бившата му жена. Социалните работници обаче нямат право да направят това, а са длъжни единствено да следват разпоредбите на съда и да му предават детето на определените срещи и после да го връщат на майката. Той обаче продължава да ги атакува и твърди, че не се спазвали правата му, отказвайки категорично да се съобрази с разпоредбите на съда. Дори принудил социалните да му разкрия училището, където учи детето му и се случило обичайното - отишъл да вдига скандали на директора, да го тормози и притиска, за да му осигурява по-чест достъп до наследника му.

Въпреки това от Агенцията за социално подпомагане многократно правят опити да помогнат на Гено и му предлагат безплатна консултантска помощ, както и психологическа, така че да успее да установи по-добра комуникация с детето и бившата си съпруга. Той обаче отказва помощта на държавата и държи не да се спазват законите, а неговите лични желания.

Бившата му жена е подала сигнал до прокуратурата, за това, че не е плащал издръжка и я тормози./ПИК

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286