Нинова за Зарков: Ярък привърженик на Истанбулската конвенция и джендър идеологията

България 28.11.2021 08:43 Снимка: ДНЕС+

Нинова за Зарков: Ярък привърженик на Истанбулската конвенция и джендър идеологията

Доскоро приближен на Нинова, Зарков вече обяви готовност да се бори за стола ѝ

Корнелия Нинова призна за среднощната среща с Асен Василев и Кирил Петков в четвъртък на „Позитано” 20.

„Изумена съм от истерията, която се разви около тази среща. И как нормалното се представя за ненормално. Партии, разговарящи за правителство се срещат – това е нормално. Срещат се в централата на партията в центъра на София. Да – имаше такава среща. И тя беше продиктувана от факт, че чухме мнение от нашите колеги от „Продължаваме Промяната”, че до края на годината няма да се приеме бюджета за следващата година, и това ни притесни”, заяви Нинова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

„След проведените разговори в 18 работни групи през изминалата седмица сме все повече оптимисти, че ще сте състави редовен кабинет. Всички партии го заявихме, че искаме да го направим. Въпреки някои различия, които имахме, в преговорите по най-важните въпроси се намери общото”, каза тя.

По думите й има две червени линии, които БСП няма да премине. Едната е въпросът за членството на Македония в ЕС. Другата – Истанбулската конвенция.

„За разпределение на сектори, министерства, постове и личности – няма да говорим, преди да разговаряме с колегите от другите три партии. Такива разговори все още не са водени. Ще трябва да почакаме - мисля, че така е коректно”, подчерта тя.

Нинова отново заговори за предателствата, които е преживяла като председател на БСП.

„За толкова години откакто съм председател преживях доста предателства. И то от хора, на които съм помагала и стимулирала в политиката. Но няма значение. Предателите нямат значение. Имат значение последователите, а те са много”.

Тя коментира и отправеното предизвикателство за поста ѝ от страна на Крум Зарков.

„Личен конфликт с Крум Зарков нямам - предлагала съм го за народен представител дори, когато след предишните избори ми поиска оставката. Той има проблем с партията - Крум Зарков е един от най-ярките привърженици на Истанбулската конвенция и джендър идеологията“, обяви Нинова./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448