Нинова оценява проблемите на бизнеса с онлайн анкета

България 19.05.2022 11:37 Снимка: ДНЕС+

Нинова оценява проблемите на бизнеса с онлайн анкета

Вицепремиерът Корнелия Нинова разпореди Министерството на икономиката и индустрията да стартира онлайн анкета, адресирана до  българските фирми. В допитването са поканени да се включат всички работодателски организации в страната и техните членове.

„Целта на анкетата е да се установят реалните проблеми и нужди на българския бизнес след наложените санкции,  спирането на газовите доставки и други текущи проблеми“, заяви пред ресорните директори вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Допитването ще е ежемесечно и ще има за цел да събере възможно най-много информация за отражението на кризата върху реалната икономика.

Представителите на бизнеса могат да сигнализират за проблемите, с които се сблъскват на страницата на Министерството на икономиката и индустрията. Те попълват екселска таблица с въпроси за бизнеса си, която после трябва да пратят на мейла на МИ.

Сред питанията са дали има нарушения в износа и вноса им, имат ли нарушени договори, колко газ потребяват, спрели ли са работа, освобождавали ли са работници, колко са загубите им и колко компенсация им трябва. Крайният срок за подаване е последният ден на всеки месец. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648