Нинова наблюдавала цикли на рекет и отстъпки в некоалицията

България 29.11.2023 13:45 Снимка: ДНЕС+

Нинова наблюдавала цикли на рекет и отстъпки в некоалицията

Предложението за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва заплахите срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски, е просто част от постоянния рекет, който правят помежду си партиите от "некоалицията", ката затова БСП категорично отказва да участва в подобни действия. Това коментира в кулоарите на Народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова след като партията й не подкрепи предложението за създаване на подобна комисия.

"Постоянно отлагат решения, за да имат време да си извиват ръцете и да си правят отстъпки. Така беше с вота на недоверие, който отложиха, за да се разберат за "Лукойл", така беше и с бюджета на НЗОК", заяви Нинова и отсече - БСП няма да легитимира с гласовете си подобни действия на партиите от "сглобката" и да играе ролята на параван.

На първо четене БСП ще гласуват против Бюджет 2024 година, както и против бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване. На второ четене обаче, заяви Нинова на въпрос на News.bg, БСП ще подкрепят тези предложения, които съвпадат с програмата им - например повишаването на минималната работна заплата, която се предвижда да се покачи на нива от близо 1000 лева или 50% от средната, повишаването на пенсиите, вдовишките надбавки и др.

Освен това левицата ще внесе и свои предложения като например отпадането на данък върху доходите за младежи до 26 години и 15% данък на печалбите на банковия сектор./news.bg

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993