Ненчев предупреди десните да не се поставят в услуга на Радев

България 09.07.2020 17:43 Снимка: ДНЕС+

Ненчев предупреди десните да не се поставят в услуга на Радев

Вероятно чуждите служби са прихванали престъпна активност, нямаща нищо общо с дребнави проверки и интриги, предупреждава Ненчев

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев изрази тревога от шумната защита на президента Румен Радев, която идва от десните среди в социалните мрежи.

„Уважаеми приятели и съидейници, не се поставяйте в услуга на президента Радев! Призивите за защита на президента са безотговорни и могат да разделят още повече демократичната общност“, предупреди той.

Ненчев споделя, че следи с тревога случващото се в Администрацията на президента и подозренията, че негов съветник е изнасял секретни документи.

„Като бивш министър на отбраната предупредих още преди месеци, че вероятно и чуждите служби са прихванали престъпна активност, нямаща нищо общо с дребнави проверки и интриги. За мен беше ясно, че Радев до край ще се бори да саботира сделката за изтребителите F-16, включително поставяйки се в услуга на чужда държава. Още тогава стана ясно, че руски интереси се намесват в националните ни приоритети и тези на съюзниците ни от НАТО и Радев е техен инструмент“, предупреждава Ненчев.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81785
GBP GBP 1 2.17235
RON RON 10 4.04431
TRY TRY 10 2.27811
USD USD 1 1.65147