На старта на новото НС: Денков критикува ГЕРБ, ДПС и ИТН, че са свалили редовните правителства на ПП

България 19.06.2024 10:30 Снимка: ДНЕС+

На старта на новото НС: Денков критикува ГЕРБ, ДПС и ИТН, че са свалили редовните правителства на ПП

Обидата от сваленото му правителство продължава да тежи на Николай Денков и със старта на новото Народно събрание. Това стана ясно от изявлението от името на ПГ, изчетено на старта на новото Народно събрание.

„Всяко НС трябва да започва с надежда, че ще състави правителство и ще приема закони. Със всеки следващ цикъл от избори тази надежда ставаше по слаба. Затова всяка политическа сила, която свали правителство без да е готова да състави нова такова,  носи двойна отговорност за съдбата на България. За 3 години само ПП-ДБ успяхме да съставим редовни правителства и то два пъти и затова плащаме висока политическа цена“, каза бившият премиер.

Според собствената му оценка, правителствата на ПП не са сваляни заради слаба работа, а заради „задружните усилия на ГЕРБ, ДПС и ИТН“.

„Всички показатели показаха, че тези правителства придвижиха България нагоре към средните европейски нива много по-бързо от „стабилните“ правителства на ГЕРБ. Това беше с цел Борисов и Пеевски да тиражират лъжата, че само те могат да управляват. Една огромна лъжа, която може да помогне за спечелване на избори, но няма отразяване в реалните факти“, обяви Денков, според когото ГЕРБ и ДПС са получили точно това, което искаха.

Той отново заяви, че ПП-ДБ ще са силна проевопейска опозиция.

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319