На Гешев му се размина да бъде размазан от юридическата мощ на Нинова и Христо Иванов

България 20.08.2021 11:20 Снимка: ДНЕС+

На Гешев му се размина да бъде размазан от юридическата мощ на Нинова и Христо Иванов

Размишлявам как така на Иван Гешев му се размина да бъде размазан от справедливата юридическа мощ на протестните партии по време на вчерашното изслушване в правната комисия в парламента. Все пак само три дни по-рано Hristo Ivanov му каза да не се крие, а да отиде в Народното събрание и да поеме лична отговорност. Очаквах Гешев да бъде разбит при тази закана.

Тогава ми хрумна, че на изслушването на Гешев в правна комисия всъщност не присъства Христо Иванов, който е бивш министър на правосъдието и юрист по образование и призвание. Странно, но реших, че може би е имал личен ангажимент.

Отворих да проверя състава на Комисията по конституционни и правни въпроси и с изненада установих, че Христо Иванов не е неин член. Малко вероятно, но може би е имало по-важни комисии за участие, а при толкова юридическа мощ в Демократична България, правната комисия е останала на заден план.

Тогава отворих страницата на самия Христо Иванов, за да проверя в кои комисии участва. Отговорът е в нито една.

Тук вече стана малко комично и реших да проверя дали е практика депутатите да не участват в парламентарните комисии и съответно проверих всички 240 народни представители. От тях 238 участват в поне една комисия. Освен Христо Иванов, единственият друг депутат, който не участва в комисия, е Корнелия Нинова.

За справка, Мая Манолова участва в 2, Мустафа Карадайъ в 2, Тошко Йорданов в 3, Десислава Атанасова в 1.

Не казвам, че Hristo Ivanov и Корнелия Нинова са най-мързеливите депутати в 46-ото Народно събрание, но все пак трябва да има някакво обяснение защо останалите 238 намират време и мотивация да участват в работата на комисиите, а те не.

Може ли така ще се намери и отговорът защо Иван Гешев оцеля срещу юридическата мощ и правния перфекционизъм на протеста. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448