На 8 декември депутатите отново се захващат с промените в Конституцията

България 25.11.2023 17:07 Снимка: ДНЕС+

На 8 декември депутатите отново се захващат с промените в Конституцията

„На 8 декември проектът за промени в Конституцията влиза за ново обсъждане в парламента. Това е договорено вчера с председателя на Народното събрание Росен Желязков“, коментира в Разград съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Министърът на правосъдието Атанас Славов допълни, че през изминалите два месеца са проведени разговори с основните политически сили, съдебната власт и гражданското общество за намиране на широк консенсус.

Ние сме оптимистично настроени. Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание. Поставихме си за цел на 8 декември да бъде следващото четене на конституционния проект. След това в рамките на предвиденото от правилата, които бяха приети, ще се развие проектът. Нещата се движат по график и по съдържание в правилната посока. Просто няма скандали и затова медиите не забелязват това, което се случва“, заяви Христо Иванов, цитиран в БНТ.

„Следващият месец и половина наистина ще бъде решаващ за конституционните промени, затова България да изгради истинско независимо правосъдие и от друга страна ефективно правосъдие. Нещо, което очакват всички български граждани“, допълни правосъдният министър Атанас Славов.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.28338
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.78533
USD USD 1 1.8066