МВР в Ловеч е с нов директор

България 02.07.2021 16:48 Снимка: ДНЕС+

МВР в Ловеч е с нов директор

От днес със заповед на министър Бойко Рашков за директор на Областна дирекция на вътрешните работи в Ловеч временно е преназначен старши комисар Станислав Николов Великов. Това съобщават от полицията в Ловеч.

Старши комисар Великов е роден през 1977 г. в Троян. Завършил е Академията на МВР, специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". Има и придобита образователно-квалификационна степен магистър по право в Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Започнал е работа като дознател в системата на МВР през 2004г. в РУ - Троян. От 2015 г. до момента е на длъжност главен разследващ полицай в отдел "Разследване" при ОД на МВР - Ловеч.

Досегашният временно изпълняващ длъжността директор на ОД на МВР - Ловеч, Дончо Манов продължава работа в системата на МВР, посочват още от полицията.

Още при идването на служебното правителство имаше редица кадрови промени. На 13 май служебният министър на икономиката смени шефа на агенцията по инвестиции, след като бяха сменени зам.-министри от редица министерства. По-късно бе сменен и шефът на Агенция "Митници". Главният секретар на МВР Ивайло Иванов също беше освободен от длъжност, а преди това служебният министър на МВР Бойко Рашков освободи административния секретар на ведомството Бойко Славчев поради придобито право на пенсия.

Освободен бе и шефът на СДВР Георги Хаджиев, а президентът Румен Радев уволни шефа на ДАНС.

Преди седмица Рашков отстрани от длъжност шефа на пловдивската полиция.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448