Мрежата: Кирил Петков няма идея с кого преговаря, отива в полунощ като Пепеляшка в централата на БСП

България 27.11.2021 11:20 Снимка: ДНЕС+

Мрежата: Кирил Петков няма идея с кого преговаря, отива в полунощ като Пепеляшка в централата на БСП

Измина седмицата, в която се водеха преговори за съставяне на правителство в 18 сфери. Водещи на групите бяха Кирил Петков и Асен Василев, като за почти 5 дни не стана ясно кои са техните експерти. В същото време от БСП излъчиха бивши министри от времето на Станишев и Жан Виденов, както и такива, които дълго време бяха с повдигнати обвинения. Не малко критики имаше и за самите идеи, които се родиха по време на тези преговори, като например да има вицепремиер по климатичните промени.

Ето и част от коментарите:

Петър Волгин, журналист

А пък партиите от бъдещата коалиция МОЛ се съгласили, че трябва да има вицепремиер по....климатичните промени!? Със същия успех можеха да предложат вицепремиер или създаването на цяло министерство по въпросите на реформата на Слънчевата система. Защото, съгласете се, и в тази система има много недостатъци и тя също се нуждае от кардинално реформиране. То бива да се следват западните "иновативни модели на управление", ама чак пък такова маймунско подражание не бива.

Донка Георгиева, икономист

Ако бях на мястото на Kiril Petkov , в момента в който на масата за преговори седнат Гечев, Овчаров, Масларова и т.н., щях да кажа: Благодаря Ви, но сме запознати с Вашето участие в управлението на страната.

Но не съм на негово място. Не съм, не защото нямах предложения, а защото вярвам, че има по-добри от мен и вярвам в градивната критика.

А той просто не е запознат с тяхната политика. Ходил по света, учил и не е видял тези какво направиха с държавата и народа преди време.

И защото си няма на идея с кого преговаря, отива в полунощ като Пепеляшка в централата на БСП да пита аз ли бях или не…/tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648