Митов видя връзка между отцепването на Радостин Василев и президента

България 26.05.2023 09:09 Снимка: ДНЕС+

Митов видя връзка между отцепването на Радостин Василев и президента

„На президента Радев очевидно много му се управлява. Личи си по действията на фактори около него. В крайна сметка, наблюдаваме много отблизо политическият процес и виждаме как се променя поведението на партии като „Възраждане“, така че да обслужва идеята, че редовен кабинет не може да бъде съставен“.

Това каза Даниел Митов от ГЕРБ-СДС пред БТВ.

Според него забавянето на мандата е, за да протекат определени процеси.

„Виждате, Радостин Василев от ПП обявява, че най-вероятно ще се отцепи от ПП, вървят слухове в кулоарите за записи, които той има. И това е част от тази динамика, целяща разклащане на политическата среда. Викането на Бойко Борисов на разпит за казуси, които отдавна са били изчистени и отдавна е трябвало да бъдат хвърлени в кошчето и да се приключи с това, се претоплят“, допълни Митов.

Според него „прекалено много станаха действията в посока на това да се дестабилизира средата.

„Аз не виждам друг бенефициент от това, освен президентът Радев, който управлява със служебни кабинети вече дълго време – очевидно това му се е усладило“, каза той.

Митов заяви, че те са направили много компромиси на ПП/ДБ, но очакват реципрочност.

„Фактът, че по време на втория кабинет на Борисов се правеше правосъдна реформа и с промени в конституцията е ясен сигнал и показател, че ние сме знаели, че съдебната реформа е важна. По време на управление на ГЕРБ е правена правосъдна реформа. Христо Иванов беше министър в правителството на Бойко Борисов“, припомни Даниел Митов.

Той е убеден, че са определени текстове ще се съберат и 180 гласа.

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062