Мирно протичат демонстрациите край Росенец

България 11.07.2020 12:17 Снимка: БГНЕС

Мирно протичат демонстрациите край Росенец

Кметът на Бургас Димитър Николов определи като грешка отказа да се допуснат протестиращи на плажа

Кметът на Бургас Димитър Николов определи като грешка действията на полицията за това, че са спрели достъпа на български граждани до плажа в Росенец, предаде БГНЕС.

„Поисках от комисар Сотиров-директор на ОДМВР-Бургас, да осигури достъп на гражданите до пътя. Грешка е органите на МВР да не допускат гражданите. С недопускането на граждани се създава по-голямо напрежение“, добави кметът.

„Срещнах се с част от протестиращите пред Общината и изразих тази позиция. Отивам на място със заявителя на протеста Христо Иванов, за да разговарям с органите на реда за осигуряване на достъп“, каза кметът на Бургас.

По неофициална информация в парка са пристигнали над 5000 души от ДПС. Хората изчакват пред оградата на резиденция, която според медийни публикации, е на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ също е на мястото, но все още не е коментирал случващото се, съобщава Нова ТВ.

„Това са хора, които са работили с г-н Доган и той е инвестирал изключително много в тяхното политическо развитие. Това са хора с изключителен демократичен рефлекс. Имат усещане за справедливост и дълг. Те са тук по своя воля и искат да покажат уважение. Миналата седмица видяхме един акт на провокация. Хора, които претендират, че са пазители на законността, се възползваха от законите и тръгнаха да узурпират правовия ред в страната. Това е граница, която ние не можем да допуснем да бъде премината. Това е нашият морален стандарт”, коментира депутатът от ДПС Илхан Кючюк.

Според „24 часа“ хора от ДПС и на Христо Иванов са се разминали на една ръка разстояние на постъпите към плажа без да си кажат обидни реплики. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.16509
RON RON 10 4.04448
TRY TRY 10 2.38545
USD USD 1 1.66241