Мъжът, причинил верижната катастрофа в София, е получил епилептичен припадък

България 14.12.2022 14:06 Снимка: ДНЕС+

Мъжът, причинил верижната катастрофа в София, е получил епилептичен припадък

Водачът, причинил катастрофата с 9 коли в центъра на София във вторник, е получил епилептичен припадък. Вследствие на пристъпа, мускулите му се стягат и той натиска педала за газта. Така, след като удря колата пред него, следват удари в още 7 коли. В една от тях са пътували жена с двете й деца. Едно от тях е с контузия, а другото - 7-годишно момченце, е със счупен крак. Това обясни бившият директор на “Пътна полиция” Тенчо Тенев.

Жители на района споделят, че често се случват подобни инциденти, като допускат, че светофарната мрежа е причината за тях.

“Не би било лошо да се направи експеримент от Столична община, в който да се включат тези "умни" светофари за седмица и да се види какво ще е състоянието на движението”, предложи Тенев.

Припомняме, че светофарите с броячи бяха спрени на територията на града, съобщи NOVA.

Тенев съветва шофьорите да карат със съобразена с движението скорост и да спазват дистанция, защото пътищата са почистени и обработени, но остават мокри, което е предпоставка за произшествия. Освен това припомни - водачите да поставят обезопасителните си колани, а децата да бъдат в столчета.

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233