Майката на кмета на „Подуяне“ от ПП-ДБ-СС - министър в правителството на Главчев

България 17.04.2024 14:34 Снимка: ДНЕС+

Майката на кмета на „Подуяне“ от ПП-ДБ-СС - министър в правителството на Главчев

По думите на лидера на ГЕРБ половината министри в служебния кабинет са на „Продължаваме промяната“

Майката на кмета на столичния район „Подуяне“ Кристиян Христов, който е от ПП-ДБ-СС е министър в правителството на Димитър Главчев. Новината съобщи Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Той уточни, че по време на срещата със симпатизанти в „Подуяне“ в понеделник той е получил въпрос как ГЕРБ позволява в това правителство 50% от министрите да са от ПП-ДБ, в добавка към „Митниците“ и данъчните служби. „А колко народ през годините са били изчегъртани? Още от първи ден аз не съм съгласен с назначенията, но така е преценил Главчев, това е направил“, подчерта Борисов.

Виолета Коритарова е регионален служебен министър в кабинета „Главчев“, а синът ѝ е избран на местния вот от листата на „Спаси София“.

Интересното е, че районът кандидатства за програма за саниране пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което се оказва оглавено от Виолета Коритарова. Това поставя под риск програмата, защото финансовата й подкрепа от страна на Коритарова би се възприела като корупционна практика.

По ирония на съдбата сега Коритарова заменя скандалния Андрей Цеков като регионален министър, който лично я освободи от поста в Агенцията миналата година.

Коритарова е експерт в областта на геодезията и геоинформационните системи, инвестиционното планиране, поземлените имоти и регистри.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194