Мая Манолова към властта: Не са занимават с тревогите на хората, идва социално цунами

България 28.01.2022 20:18 Снимка: ДНЕС+

Мая Манолова към властта: Не са занимават с тревогите на хората, идва социално цунами

„В ХХI век да започне да гасне уличното осветление след 20:00 часа е тревожно. След това може да започне и токът в домовете на хората. Хората имат проблем да си платят тока, парното и хранителните продукти. Хората вече живеят ден за ден. Изправени сме на социално цунами“, това заяви пред БТВ лидерът на „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

Тя разкритикува управляващите, че не се занимават със страховете на хората.

 „Властта не се занимава с тревогите на хората. Няма държава в Европа, която да не се зае с незабавна компенсация, за да не създават такива тежки дисбаланси в сферата на енергетиката“, поясни тя.

Манолова коментира и промените на управляващата коалиция в КЕВР.

„Не е нормално първият законопроект да се занимава единствено със състава на КЕВР. Можеше да се определят енергийно бедните и те да бъдат подкрепени или да се подпомогне бизнесът. Може да има преференциална цена за домакинствата до определен праг. Друго, което може да се направи е от енергийния микс на АЕЦ „Козлодуй“ да се пренасочи евтиния ток към вътрешния пазар, вместо да се трупат свръхпечалби“, предложи Мая Манолова.

По думите ѝ над милион български пенсионери са ощетени, а никой не мисли за работещите бедни.

Относно новия политически проект, за който се заговори преди дни тя беше категорична, че няма да е лице на новата формация. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648