Марешки горд, че не е част от сбирщайна на 45-ото НС

България 11.04.2021 12:03 Снимка: ДНЕС+

Марешки горд, че не е част от сбирщайна на 45-ото НС

Ние останахме под чертата - вярно е, но останахме и над блатото, в което в момента се е превърнало 45-ото Народно събрание. Гордеем се, че не сме част от този сбирщайн. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на "Воля " Веселин Марешки по повод резултатите от парламентарните избори.

По негови думи на фона на новоизбраните депутати неговата партия стои почтено, авторитетно и патриотично.

Той бе категоричен, че "такава безпринципност, жажда за постове, министерства и за кокала не сме виждали".

Според него фактът, че партиите, преминали 4%-овата бариера за парламента са се изпокарали, преди да се съберат, погнусява техните избиратели.

Марешки заяви, че е негативно настроен към новата власт, защото случващото се показвало огромен страх от станалото или дълбоко задкулисие.

Той прогнозира, че конструкцията, която се е получила, скоро ще рухне под натиска на здравомислещите българи. Марешки недоумява защо се бави толкова свикването на Народно събрание, след като народните представители вече са ясни.

По негови думи обаче вместо да се свикат депутатите и или да съставят някакъв кабинет, или да се разпуснат и да се отиде на нови избори, се виждало едно задкулисие.

Според него било възможно патриотичните формации да са на нивото на "Демократична България" или ДПС, ако са се били явили заедно на изборите.

"Чета за задкулисни договорки между ДПС и ВМРО. В крайна сметка всеки си носи кръста. Гражданите наказаха и тях. Много си вярваха, че ще успеят да минат чертата самостоятелно, но справедливостта възтържествува", обобщи Марешки по повод самостоятелното явяване на воеводите на изборите./news.bg

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709