Манолова очаква мнозинството на промяната да е по-голямо с проекта Петков-Василев

България 19.09.2021 18:26 Снимка: ДНЕС+

Манолова очаква мнозинството на промяната да е по-голямо с проекта Петков-Василев

В следващия парламент мнозинството на промяната ще е по-голямо с новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Пожелавам им успех. Това каза лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова няколко часа, след като двамата бивши министри от служебния кабинет обявиха официално проекта "Продължаваме промяната".

По думите й те призовават Кирил Петков, Асен Василев и "Демократична България" за общи действия и обединение, което да гарантира, че в следващото Народно събрание ще има правителство на промяната. "Днес със задоволство разбираме, че протегнатата ръка за общи действия е потвърдена от новия проект. Разговори все още не са водени, но е страхотно, че Петков и Василев разбират необходимостта от общи действия и от съгласие на формациите на промяната", допълни Манолова.

Според нея сега предизвикателството е още преди изборите да се заяви какъв е форматът на следващата управленска коалиция, какви са формациите и по какъв начин ще си взаимодействат, за да знаят хората, че това, което се случи в 46-ото Народно събрание, няма се повтори в 47-мото "като лош сън".

"Ние сме склонни да търсим максимално широк формат, за да бъдат постигнати тежките реформи", каза Мая Манолова./БНТ

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448