Любен Дилов: Терминологията на Василев беше изцяло в еротичното, каквото говори - го мисли

България 21.06.2022 15:32 Снимка: ДНЕС+

Любен Дилов: Терминологията на Василев беше изцяло в еротичното, каквото говори - го мисли

„Терминологията на Василев беше изцяло в еротичното, убеден съм, че той не знае кой е Мел Брукс и откъде е тази фраза, тоест това, което каза, значи го мисли”, заяви пред бТВ депутатът от ГЕРБ Любен Дилов - син в коментар на думите на Асен Василев от парламентарната трибуна в рамките на дебата по вота на недоверие.

По думите му изказването е било изключително неуместно, не е било отговор по същество на упреците, че създават опасност от бюджетен дефицит и че няма бюджетна рамка. Отделна тема е според Дилов дали тези мерки на кабинета не са „гасене на пожар с бензин”.

„Този министър/ Асен Василев/ не може да сметне 6 месеца напред, а ние искаме 3 години. Проблемът е, че мерките не са персонифицирани. Повтаряхме да се даде подкрепа на бизнеса. Мога да се обзаложа, че ако този бюджет бъде приет във вида, във който е и ако кабинет остане, до края на годината ще имаме над 40 % инфлация”, подчерта народният представител.

„Ако бях политически хитрец, щях да кажа, че е по-добре кабинетът да остане, за да си сърба кашите”, коментира той по темата дали да има избори.

Дилов заяви, че съвестта на още 6-мата депутати би могла „да се събуди още по-бързо, ако им се даде да гласуват не с депутатски, а с дебитни карти”.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648