Лозан Панов поиска прокурорската колегия незабавно да отсрани Сарафов

България 23.02.2024 16:56 Снимка: ДНЕС+

Лозан Панов поиска прокурорската колегия незабавно да отсрани Сарафов

В позиция, изпратена до медиите, бившият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов призовава Прокурорската колегия незабавно да отстрани изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Повод са съмненията за зависимости в съдебната система след убийството на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса.

Според Панов, кадровиците трябва да направят "последни възможни усилия преди "Титаник" да се е разбил!", така че начело на държавното обвинение да застане "силен характер с висок професионален интегритет".

Според Лозан Панов, който в момента е редови върховен съдия, убийството на Божанов е извадило на показ пораженията от протичащия с години разрушителен процес в имунната система на държавния организъм. По думите му, това "прокуратурата и Съдебният инспекторат да бъдат заменени от комисии към Народното събрание и Висшия съдебен съвет, е поредното признание, че автентичните държавни органи, чиято конституционна задача е да се справят с подобни проблеми, са напълно делегитимирани от своите представители".

"Делкането" не предвещава по-добри времена", казва още Панов, като се извинява, че цитира употребената вчера от Делян Пеевски дума "делкане".

CHF CHF 1 1.97399
GBP GBP 1 2.29881
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.58453
USD USD 1 1.79731