Криза за хора на барикадата пред СУ, лагерите на протеста съвсем се изпокараха

България 14.08.2020 08:15 Снимка: ДНЕС+

Криза за хора на барикадата пред СУ, лагерите на протеста съвсем се изпокараха

Изглежда няма достатъчно желаещи да лежат на палатки постоянно, затова Хаджигенов се моли за присъствие поне по час-два

Николай Хаджигенов от Отровното трио вече два дни поред зове във Фейсбук да отидат хора за по 2-3 часа на барикадата пред Ректората, за да могат стоящите там в палатките да си идат до вкъщи, пише „24 часа“.      

Вчера той написа: „На барикадите пред МС и СУ всичко е спокойно, вече имаме тоалетна, а СО обещаха контейнер за боклук на ректората.

Имаме нужда от храна и вода за двете места, както и от хора на място.

Ако можете отделете час или два за да могат хората там да се приберат за малко.“

Днес пак зове: „Някой да отиде за час или два поне на барикадата на СУ?“ Явно протестът там е изпаднал в кадрова криза.

Преди няколко дни протестиращите се изпокараха. Демократична България изгони от Орлов мост другите протестиращи и те отидоха пред Министерския съвет и Ректората. Кръстовището пред СУ дори онзи ден бе освободено от протестиращите в знак на „добра воля“, но после пак бе блокирано. Изглежда обаче няма достатъчно желаещи да лежат на палатки постоянно, затова Хаджигенов се моли за присъствие поне по час-два.

Адвокатът е явно обезпокоен от поведението на хората на Орлов мост. След като Манол Глишев от „Правосъдие за всеки“ написа във Фейсбук как изгонили Мая Манолова и порица Триото, че се ръкува с Радев, а неговите охранители цензурират, сплашват и бият критиците на комунизма, путинизма и соцносталгията, Хаджигенов копира поста му и написа:

„Ако случайно се чудите как изглежда „яхване“ на протеста от всевъзможни партийни и не само пристрастия, можете да видите.

Всъщност от ден първи сме поканили всички ЗАЕДНО в името на една обща цел!

Не сме оторизирали ниКОЙ да гони когото и да било или да се произнася от името на протеста! Може би за първи път след обединението на траки, славяни, прабългари, отново сме всички заедно.

И не е нужно да се харесваме, трябва да се изтърпим за да можем да свършим нещо смислено.

За разлика от любовта, омразата е деструктивна и нанася само вреди.

Точно, както редовната и видимо прекомерна употреба на всевъзможни ферментации.

НЕ толерираме подобни прояви/изказвания по никакъв начин и спрямо никого.“

Глишев не му остана длъжен и днес го обвини, че зарязва клиентите си, прави си самореклама и търси постове:

„Абсурдно и лицемерно е човек, който не се грижи за клиентите си, действа само с цел самореклама, определено се бори за висок пост, вече се е включил в негласно започналата предизборна кампания и е вечно в компанията на двама господа, които дори не си крият партийната привързаност, да обяснява как точно пък аз съм бил имал партийни пристрастия. Единственото, което съм способен да яхна, е някоя симпатична дама. Колкото до ферментациите - наздраве!

(Между другото, нужна е хигиена. Корупцията трябва да се сваля, но никак не е добре ултрадесни и крайнолеви да застават заедно. Тази комбинация води до авторитаризъм.)“

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448