КПКОНПИ проверява Бойко Рашков: В декларацията с 19-те имота и 12-те тоалетни нямало всичко

България 27.01.2022 18:55 Снимка: ДНЕС+

КПКОНПИ проверява Бойко Рашков: В декларацията с 19-те имота и 12-те тоалетни нямало всичко

Комисията да противодействие на корупцията води проверка за имотното състояние на вътрешния министър Бойко Рашков. Това стана ясно по време на излушването на Сотир Цацаров в Народното събрание.

На въпрос на ГЕРБ за имотите на вътрешния министър, Цацаров обясни,  че във финалната декларация не са били отразени притежавани влогове и недвижими имоти. „Да, потвърждавам, че такава проверка срещу господин Рашков има“, каза председателят на КПКОНПИ.

Цацаров заяви, че проверката срещу Рашков касае няколко поредни недекларирания на обстоятелства. „На първо място е имало непосочване в декларацията при проверката, която е направена, на всички влогове, които той и съпругата му притежават. Имало е информация за налични средства във влогове, която е установена при проверката и която не е фигурирала в декларацията“, добави Цацаров.

След това имало подаване на следваща декларация, при която не са били отразени притежавани недвижими имоти. След това Рашков е подал декларацията си със закъснение, което също е основание за започване на проверка.

„Проверката съществува поради непосочване на имущество и поради неподаване на декларация в срок“, заключи шефът на КПКОНПИ./tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648