Корнелия Нинова от събор в Сопот: Вместо ротация – разглобка и избори 2 в 1

България 10.02.2024 19:24 Снимка: ДНЕС+

Корнелия Нинова от събор в Сопот: Вместо ротация – разглобка и избори 2 в 1

„Вместо ротация - разглобка и оставка. Да си ходят и избори 2 в 1. Всеки ден оставане на тази сглобка на власт е вреден за България. Не правят нищо добро за страната и хората“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Сопот, където беше на събор.

„Посветили са изцяло работата на сглобката на уреждане на постове, партийни калинки в регулатори и законодателство, което противоречи на Конституцията. Нищо за хората“,  обвини Нинова.

Тя добави, че моментът е особено труден за хората заради повишаването на цените от страна на мобилните оператори и на водата.„Всичко е нагоре. Нищо конкретно не се прави за народа, само се бият за постове“, каза соцлидерката.

Корнелия Нинова обвини ГЕРБ и ПП-ДБ, че не обсъждат външни политики, а просто спорят за това, кой да излъчи министър на външните работи. „И двете страни водят външна политика на подчинение, на слугинаж, на продажба на националните интереси. Те там са единодушни“, заяви тя. Според нея не може смисълът на правителството да бъде „кой ще наклепа другите пред чужденците“.

Нинова посочи, че все още не са ясни наказанията за „отлъчените“ общински съветници на БСП в София и това ще бъде решено на следващото заседание на партийния национален съвет, тъй като при социалистите лидерът не вземал еднолични решения.

„Вчера свалихме политическото доверие и заявихме, че те вече представляват само себе си. По същество това, което направиха, представлява сглобка с ПП-ДБ и ГЕРБ“, каза тя.

Нинова обясни, че заради многото избори в последните години партията ѝ е готова за европейския вот това лято. Тя отказа да назове имена, които ще присъстват в листата на партията за Евроизборите.

„В момента в цялата партия започна кампания от основните организации, за номинации за изборите. Дълъг процес е, поне още месец и половина ще имаме номинации“, уточни Корнелия Нинова.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594