Комитова и уволненият шеф на АПИ в задочен спор кой е спрял ремонтите

България 24.07.2021 11:03 Снимка: ДНЕС+

Комитова и уволненият шеф на АПИ в задочен спор кой е спрял ремонтите

До дни ще бъдат възстановени спрените ремонти, когато ще има ново ръководство на Пътната агенция. Това заяви регионалният министър Виолета Комитова на среща с кметове и предприемачи. Уволненият заради спрените ремонти шеф на АПИ каза пред NOVA, че причината за отстраняването му е друга.

Бившият директор Апостол Минчев подчерта, че според него спирането на ремонтите е бил единственият начин агенцията да се разплати със строителите. Нещо повече - той твърди, че го е обсъдил със служебния министър Комитова.

"Това, което с министър Комитова говорихме на 12 юли, трябваше да бъде направено, защото друг разумен изход няма. Евентуално разплащане на всички задължения, би означавало, че след това могат да бъдат продължени дейностите. Но ако това не бъде направено просто аз щях да бъда следващият, който щеше да последва г-н Терзийски с призовка от прокуратурата", заяви Минчев.

Той посочва, че причината за уволнението му е отказът да прекрати проекта за тунела под Шипка, за близо 360 млн. лева. Все още се търси заместник на Апостол Минчев като директор на Агенция пътна инфраструктура./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448