Кметът на Пловдив: Поели сме ангажимент, че няма да вдигаме данъци и такси

България 12.11.2023 16:34 Снимка: ДНЕС+

Кметът на Пловдив: Поели сме ангажимент, че няма да вдигаме данъци и такси

Поели сме ясен ангажимент в предизборната кампания, че няма да вдигаме данъците и таксите, каза новият кмет на Пловдив Костадин Димитров по Би Ти Ви. По скоро ще търсим начини за повишаване на събирането на приходи, един реалистичен бюджет с една реална приходна част и възможност за финансиране на нашите проекти с държавни средства, каза Димитров.

Вчера се срещнах с кмета на Бургас, говорихме много за общинския градски транспорт, който е там и нашите усилия ще бъдат постоянни да имаме едно добро общинско предприятие с модерни електробуси, твърди кметът на Пловдив.

На въпрос как ходи на работа, Димитрова каза: Ползвам велосипед, когато съм на работното място, в "Тракия" имаме много добре изградена мрежа от велоалеи, много е удобно, по този начин виждам много повече проблеми.

Първото нещо, което направихме, бе да почистим главната улица на Пловдив, в предизборната кампания имахе възможност да се срещнем с много пловдивчани именно там. Имаше няколко нарушени елемента, и за тях ще се погрижим. Освен с ежедневните проблеми, които са близо до гражданите, се занимаваме и с някои вътрешноквартални проблеми, добави Костадин Димитров.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.28338
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.78533
USD USD 1 1.8066