Кметът на Бата опровергава Рашков - не две, а едно е производството

България 29.07.2021 08:58 Снимка: ДНЕС+

Кметът на Бата опровергава Рашков - не две, а едно е производството

Кметът на село Бата Георги Георгиев не е с повдигани обвинения, а срещу него има едно, а не две досъдебни производство. Позицията на кмета на Бата Георги Георгиев разпространяват от пресцентъра на ГЕРБ по повод обявеното от служебния вътрешен министър на брифинга с отчета на МВР за извършеното по противодействие на купуването на гласове по време на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Единството по думите на Георгиев досъдебно производство срещу него е свързано с изборите на четвърти април, а не с тези на 11-ти юли, заради които бях задържан. Той няма е наложена мярка "подписка", както твърди Бойко Рашков.

Георгиев посочва още, че е бил задържан на 8 юли, без да има повдигнати обвинения и е престоял в ареста часове наред, без да получи каквото и да е обяснение защо е там.

За досъдебното производство за изборите за 4-ти юли: "Обвинението срещу мен, свързано с изборите на четвърти април, се позовава на свидетелски показания, които са снети в състояние на стрес и чрез заплахи, липсва обективност по случая."

Георги Георгиев подчерта, че заповедта за задържането му е била отхвърлена от Районен съд-Бургас на първа инстанция.

Кметът коментира още: "Ще ми се да кажа, че съм изненадан от днешните твърдения на Бойко Рашков, но за съжаление ръководеното от него министерство продължава да нагнетява напрежение и да манипулира общественото мнение." Георгиев вече не очаква извинение от вътрешния министър, но той поне да спре на разпространява неверни твърдения по негов адрес./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448