Класна стая на открито посреща първолаците в Казанлък

България 15.09.2021 12:47 Снимка: ДНЕС+

Класна стая на открито посреща първолаците в Казанлък

Така родителите имат възможността да преживеят този важен за децата им ден

В условията на COVID-19 през последните две години 15-ти септември изглежда различно. В Средно училище „Антим I“ в Казанлък  са намерили оригинално решение в тази ситуация, което се посреща с радост както от учениците, така и от родителите.

Те посрещат своите първокласници в класни стаи на открито. За целта чиновете на децата са разположени в училищния двор. Така на първия учебен ден присъстват и родителите на първокласниците, които имат възможност да споделят емоциите на своите деца в този нов етап от техния живот.

„Проблемите в едно нещо дават решение в друго. Правим празничния ден по този начин за втори път. Родителите ще имат възможността да преживеят този важен за децата им ден“, каза директорът на училището Радина Стефанова пред Нова телевизия.

„Огромно щастие за нас е, че можем да бъдем заедно с тях, да споделим техния празник, защото той е и наш. Хиляди благодарности към госпожа Стефанова и всички, които ни предоставят тази възможност. Изключително се радвам, че сме част от празника на децата“, сподели една от майките на първокласник.

По думите на директорката на училището в зависимост от времето ще се използват и занапред хубавите дни за максимално обучение на открито. Тя заяви още, че учителите им са креативни и ще направят всичко възможно да сведат до минимум дистанционното обучение./NOVA

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448