Кирил Петков иска да знае какво са си говорили Радостин Василев и шефа на ДАНС

България 26.05.2023 15:49 Снимка: ДНЕС+

Кирил Петков иска да знае какво са си говорили Радостин Василев и шефа на ДАНС

Съставянето на редовно правителство е основната причина за днешните атаки“, заяви Кирил Петков на брифинг в Народното събрание по повод изнесените по-рано записи от Радостин Василев от ПП.

По думите на Петков се видяла и връзката лицето на „Възраждане“ и БСП. Важното, което чухме днес е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат, снощи в 22:00 часа. Само да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия, а само стратегически обекти. Възможно ли е в разговора някой да е поискал спирането на всички записи, които бяха подготвени“, запита Петков по повод обаждането на шефа на ДАНС до Радостин Василев.

Петков заяви, че не е съгласувал с никой никакви назначения и никой не можел да повлияе на силното им желание да се реформират службите, както и да се изчистят ръководствата на службите от зависимости.

Кирил Петков запита и по каква причина Румен Радев продължава да бави връчването на втория мандат и допълни, че нямало да се откажат, докато не напранят страната едно по-добро място за живот.

Той допълни, че никой никога не е записвал записите от Националните срещи, като Василев винаги е участвал в тях. „Получих информация, че е имало записи и от стаяна ни в НС, от централата на партията... Нищо не сме обещавали на Радостин Василев, но бих искал да знам за разговора му с шефа на ДАНС късно вечерта“, каза още Петков.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194