КЕВР на ПП крие поисканото от ЕРП-та увеличение на цената на тока

България 26.05.2022 10:34 Снимка: ДНЕС+

КЕВР на ПП крие поисканото от ЕРП-та увеличение на цената на тока

КЕВР на ПП крие поисканото от ЕРП-та увеличение на цената на тока, предупреждават в социалната мража депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Делян Добрев. "Нали смениха състава на КЕВР за да бъдат по-прозрачно и честно взимани решенията", напомня Ненков и споделя изненадата си, че с повече от месец закъснение регулаторът е “благоволил” да качи митичните заявления с исканите увеличения на цените за ток и газ на потребителите.

"То, хубаво, но май вместо цени са сложили ХХХ, за да не цитирам: “притеснявали” хората… Ето това е пример за истинска подигравка и безочие, но явно тези хора са готови на всичко за да си спечелят още малко време…Истината е, че когато всички ги предупреждавахме, че се задава ценови шок, те с пренебрежение и завидно самочувствие не обърнаха внимание, а сега се чудят как да крият от обществото по най-нелеп начин… И НЕ, тогава война нямаше", уточнява депутатът Александър Ненков във Фейсбук.

Колегата му Делян Добрев, който е и бивш министър на икономиката и енергетиката, също е възмутен.

"Не мога да намеря думи да изразя възмущението си от КЕВР на ПП. Най-накрая публикуваха заявленията на ЕРП за цените - с два месеца закъснение и 10 дни скандали, че крият. И какво виждаме в тези заявления? Абсолютно нищо!!! Всичко е засекретено.

Увеличението ще е ХХХ.ХХ

Дневна тарифа Х.ХХХХ

Нощна тарифа Х.ХХХХ", отбелязва Добрев. Той посочва, че в публикуваните от КЕВР заявления, единственото без Х.ХХХХ са имената и адресите на ЕРП-та.

"Верно има "Промяна" - вървим с бодра стъпка към тоталитарните времена. Ще крием от народа, за да не го притесняваме. Така едно време криха и за аварията в Чернобил - да не притесняват народа. Язък им за западното образование на тия!", коментира във Фейсбук депутатът от ГЕРБ и бевш енергиен министър Делян Добрев. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648