Карлос Контрера: Борис Бонев обикаля медиите като лазарка, продължава да лъже

България 12.02.2024 12:49 Снимка: ДНЕС+

Карлос Контрера: Борис Бонев обикаля медиите като лазарка, продължава да лъже

„Моето име и ВМРО в общинския съвет започва да се превръща в универсалното оправдание на Борис Бонев и „Промяната“ за всеки техен провал и неуспех ", заяви пред БНТ Карлос Контрера - общински съветник от ПП „ВМРО-Българско национално движение“.

„Борис Бонев обикаля по медиите като лазарка и тръби, че те си направили отвод, защото не били питани. Докладът, който аз съставих е на база на списък и предложения, който беше представено от г-н Бонев и г-н Димитров на консултациите. Аз не съм си го измислил. Имам мейла в пощата си. И ако г-н Бонев продължава да лъже... Призовавам го да излезем на един дебат да видим кой какво е направил!", акцентира Карлос Контрера. 

По думите му „не е сериозно да се твърди, че един общински съветник може да обърне с хастара нагоре група от 23 общински съветници“, посочи Контрера.

На въпроса кой е управляващ в СОС и кой е опозиция Карлос Контрера посочи, че отговорът е еднозначен.

„Столична община се управлява от кмет от "Продължаваме промяната" - ДБ - "Спаси София". Председателят на СОС беше избран от редиците на "Продължаваме промяната". И в този смисъл изказванията на Бонев, че той излизал в опозиция са абсурдни. На кого ще бъде опозиция?", попита общинският съветник от ПП "ВМРО-Българско национално движение".

По думите му "Спаси София" има своите ключови назначения на различни позиции и е абсурдно Борис Бонев да бъде тяхна опозиция.

"Когато се избираше председател, с голям компромис действително, който направиха и ГЕРБ и ДПС, и "Възраждане", тогава тези общински съветници бяха добрите, разумните и конструктивните. Защо? Защото се случваха нещата на "Продължаваме промяната". Когато ние поставихме въпроса, че не може с 23 съветници да има претенции за ключовите комисии, изведнъж ние станахме лошите, същите, които до преди два часа бяхме конструктивни", посочи Карлос Контрера.

"Вчера при съставянето на комисиите в Столичния общински съвет (СОС) ПП-ДБ се полъгаха по акъла на циркаджиите от "Спаси София". В резултат днес главният спасител е ръсил глупости, че били в опозиция.

Питам - най-голямата група в СОС (ПП-ДБ-Спаси София) на кого точно е опозиция?", пише в профила си във Фейсбук общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

"На техния кмет Терзиев, който управлява? На Председателя на СОС от ПП - Цветомир Петров? На тях ли са опозиция"?, възмущава се още общинярят от ВМРО.

"Борис Бонев е уникален талант - успя за няколко часа да взриви крехкия мир, настрои всички срещу групата на ПП-ДБ-Спаси София и остави Терзиев без никаква подкрепа. Уникално".

Още по темата

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027